1 mai muncitor ca celălalt.

Nu prea știam cum va fi vremea de 1 mai așa că nu am făcut planul cu mult timp înainte. Duminică îl sun pe Alex și îl întreb dacă are chef să facem ceva tură mâine, 1 mai. Răspunde destul de greu, am aflat ulterior că era pedepsit pentru că îl bătuse pe fratisu :)) Nimeni nu e perfect, toți vecinii știau când rămâneam acasă doar eu cu draga mea surioară :)). Până la urmă scoate telefonul de unde era ascuns și mă sună să lămurim ora de plecare și ce traseu facem.

Ne lasă autobuzul la ieșire din Sinaia și începem să alergăm pe drumul spre Târgoviște până la intrarea în traseu. Înainte de pod facem dreapta și intrăm pe forestierul ce poartă numele: Vânturiș. În perioada asta a anului nivelul apei este crescut și are un debit puternic. Mergem puțin pe vale printre stânci și apoi intrăm pe potecă urmând conducta de fier.

Poteca este destul de evidentă și mergem pe ea până se termină conducta apoi traversăm pe cealaltă parte și începem să urcăm prin pădure. Valea rămâne undeva în stânga noastră dar nu după mult timp intrăm din nou pe firul văii și începem să cățărăm stânci umede, să trecem pe lângă cascade și ușor, ușor înaintăm spre prima cascadă mai mare.

Știam că se ocolește prin stânga dar nu era nici o urmă de potecă așa că ochim câteva brâne de iarbă și mergem pe ele. După ceva bălăureală ieșim deasupra primei cascade și vedem cativa omuleti care faceau rapel prin stanga ei… Aveau în plan să coboare toată valea în rapeluri.  Îi salutăm și mai stăm puțin să admirăm acea cădere imensă de apă apoi urcăm la cea de-a doua cascadă. Ajungem până sub ea și chiar dacă suntem uzi leoarcă, tot stăm câteva minute să o admirăm.

A doua cascadă o ocolim pe partea dreaptă și după o urcare mai abruptă ieșim în marcaj punct roșu. În stânga sunt Lacurile Vânturiș și hotărâm să dăm o fugă până acolo. După o binemeritată pauză în care mâncăm merindele din rucsac, pornim în alergare spre cota 1400 apoi coborâm în Sinaia.

A fost o tură reușită cu vreme faină, soare, ceață și multă apă. Am reușit să fac și un filmuleț pe care îl găsiți aici  . Enjoy 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *