Prin primăvara când sezonul competițional abia începuse, m-am ales cu o accidentare la soldul stâng. Inițial nu am luat în seamă crezând că este o simplă întindere și are să treacă după câteva zile de pauză. Asta se întâmpla miercuri și sâmbătă aveam concurs în munții Apuseni. “Eeee lasă că îmi trece până vineri” am spus eu și am lăsat problema deoparte.

Sâmbătă iau startul la Maraton Apuseni și după 16-18 km simt cum mă lovește o durere în șoldul stâng. Durerea era suportabilă dar asta nu însemna că trebuia să forțez nota. Corpul mi-a vorbit prin acea durere și l-am ascultat. Am încetinit ritmul și am terminat maratonul cu dureri destul de mari și o doză de întristare. Am refăcut puțin calendarul și am mai tăiat din competiții.

În weekend-ul următor am fost voluntar la ProPark Adventure lăsând Ultrabug pe anul viitor. Toate bune și frumoase atunci când mergeam la pas fără să alerg sau să transmit șoldului șocuri puternice. Timpul trecea și deja începeam să fiu nervos și mă gândeam că are să dureze mult și bine recuperarea  mea. Eram tot mai iritat și aproape că trebuia să mă stăpânesc pentru a nu mă supăra din lucruri minore. Frustrarea mea era evidentă și mă simțeam tot mai pesimist.

Luni, 5 iunie, am băgat un antrenament prin Iezer – Păpușa în speranța că șoldul și-a revenit. Simțeam nevoia să mă simt bine din nou, să pot alerga fără durere și fără frica unei accidentări mai serioase. Am terminat antrenamentul cu dureri. Șoldul ustura de durere și simțeam cum arde ceva în interior.

Cătălina a venit cu ideea salvatoare: “ De ce nu mergi tu la o ședință de EFT?”. Sunt genul de persoană deschisă ce nu se dă înapoi de la a încerca lucruri noi. Acum doi ani am auzit prima dată de EFT: Tehnici de eliberare emoțională. Am mers cu Cătălina la un curs, mai mult de gura ei, și am rămas plăcut surprins de oamenii de acolo.

Ce înseamna de fapt EFT? Clarissa explică foarte bine în acest fragment găsit pe pagina ei de facebook:
“EFT – în limba engleză – Emotional Freedom Techniques
TEE – în limba română – Tehnici de Eliberare Emoțională
Este o formă de terapie total neinvazivă, ce presupune o serie de tehnici blânde care îmbinate armonios, lucrează simultan cu mintea şi trupul. Astfel, se obțin transformări rapide atât în plan fizic, cât şi psihic. La nivelul corpului, de la o simplă durere, până la o afecțiune acută, iar la nivel psihic, eliberarea emoțiilor negative, a convingerilor limitative, care de cele mai multe ori sunt cărate de noi încă din copilărie, când au fost scrise în subconştient şi care, ne marchează existența în prezent.
Tehnicile Eft acționează pe meridianele energetice principale care străbat corpul, cunoscute din medicina tradițională chineză şi folosite în acupunctură de sute de ani.
Cum funcționează?
Se identifică mental şi se exprimă verbal, ajutându-ne de anumite fraze, problema specifică pe care dorim să lucrăm. În acelaşi timp în care verbalizăm, exercităm o uşoară presiune cu degetele ( bătând uşor cu vârful degetelor) pe anumite puncte de pe meridiane. În acest fel, eliberăm stresul, emoția sau trauma din sistemul energetic al corpului nostru. Astfel, orice întrerupere în curgerea firească a energiei se reface, ducând la însănătoşirea fizică şi psihică a ființei.
Unde se poate aplica Eft?
– dureri, afecțiuni cronice sau acute
– fobii, frici
– traume
– blocaje relaționale, financiare
– anxietate, atacuri de panică”

În weekendul 10-11 iunie aveam planificat antrenament pentru 7500 cu Roxana și Cornel. Nu am mai stat pe gânduri și vineri am mers la o ședință de EFT, la Clarissa, care este o bună prietenă a Cătălinei. Vai de mine câte frustrări și supărări aveam în mine… era și normal să iasă durerea pe undevaJ)) Clarissa a fost la înălțime și a gestionat atât de bine situația încât am plecat de acolo mult mai relaxat și încărcat cu energie pozitivă. Sâmbătă și Duminică am fost la antrenament în Bucegi și am adunat cam 65 km cu 5800 diferență de nivel. Mare mi-a fost mirarea când la finalul celor două zile am observat un lucru: Durerea de șold abia dacă se mai simțea…unde a dispărut? La câteva zile a mai urmat încă un antrenament și durerea nu a mai apărut. A mai urmat o ședință cu Clarissa și lucrurile s-au schimbat în bine.

Mereu am crezut în puterea corpului de a se vindeca singur. Daca noi îl ajutăm printr-o nutriție echilibrată, odihnă suficientă și o minte limpede care să gestioneze totul, corpul nostru poate face minuni. O vorbă înțeleaptă spune: “Cere și ți se va da”. Dacă știm cui să cerem ajutorul și avem mintea deschisă, lucruri bune ni se vor întâmpla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *