În toamna anului 2016 auzeam prima dată de Zitec. Un prieten, Adrian Mihalache, m-a întrebat dacă mă tentează să intru în echipa alergătorilor Zitec: “Noi facem site-ul iar tu poti să îți scrii acolo impresiile de la concursuri, jurnalele de tură etc. Vei avea și un tricou Zitec cu care să alergi”. Nu aveam nimic de pierdut, așa că am fost de acord.

Au trecut câteva luni și pe la sfârșitul lunii februarie, mă sună Adi și mș întreabă când pot să vin la Bucuresti să incheiem un contract. Și uite așa am început să alerg la competiți cu tricoul Zitec, poreclit și Zorro sau Zuperman 🙂

În ianuarie 2017 am început să fac planuri pentru prima mea ieșire în afara țării: Alpii Italieni și Francezi. Aproximativ totul se învartea în jurul acestei vacanțe: economii, planuri și o doza mare de nerăbdare. Până în august mai era mult timp ce trebuia folosit la maxim, multe ture și concursuri. M-am bucurat de munte, de prieteni, am adunat momente frumoase și povești pentru nepoți.

Prima dată în Alpi, nu voi uita niciodată cum m-am simțit când mi-am dat seama ca sunt mai sus decât vârful Moldoveanu. Da, știu, nu e mare lucru, dar fața mea era toată un zâmbet pe care nu îl puteam controla. Au fost trei săptămâni pline în care am văzut locuri noi, am dormit în locuri inedite (pe lângă nopțile la cort în locuri de vis, trebuie menționat și dormitul în parcare, lângă mașină), am descoperit (de nevoie) multe moduri de a găti orezul și pastele, dar am și făcut bivuac la 3420 m alt. (Val d’Ayas) și am simțit măreția Matterhorn-ului, călcând pe urmele celor care au făcut istorie în alpinism.

Fără  sprijinul Zitec mi-ar fi fost mult mai greu să-mi împlinesc acest vis. Pentru asta le mulțumesc și voi apărea în continuare pe la concursuri cu tricoul meu de Zuperman, gata de acțiune 🙂

Anul acesta, colaborarea mea cu Zitec va continua. Noi aventuri ne așteapta, locuri noi de văzut, munți înalți și poteci ce asteaptă să fie alergate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *