Aveam în plan să trag pentru 4h:18 min dar visam frumos la un 4h:15 min. Mă așez frumos și cuminte la start, mai salut lumea și numărătoarea inversă începe 3… 2…1 START. Cum era de așteptat, se pleacă în viteză și plutonul de la cross se depărtează repede. Stau în ritmul meu și nu mă las luat de val. Urcările mai serioase le mergeam cu cadență destul de mare, restul le alergam ușor. La coborâre dădeam drumul la picioare, dar nu forțam muschii.

Planul era să nu trag tare pe bucla 1 și să scot un timp de 1h:16 min, dar a ieșit cu două minute mai bine. Până să încep urcarea pe bucla 2, mă opresc și mă hidratez bine, mănânc ceva banane și iau câteva la mine să molfăi pe urcare(și așa este lungă).

Mă simt bine și km trec repede. Ajung la urcarea din Cheile Grădiștei beau ceva apă și îi dau la deal. Cadență bună și mers rapid m-au ajutat și am întrecut câțiva concurenți pe urcare. Sus bag apă și banane apoi îi dau la vale. Încerc să nu mă arunc și o las usurel. Bucla 2 era plănuită la 1h:37 dar a ieșit 1h:32. Opaaa!! stai că e bine.

Începe ploaia

Intru pe bucla 3 mâncat și hidratat și pe prima urcare începe ploaia. Vremea perfectă pentru mine. Încă mai aveam energie și îi dau la deal binișor. Până la bunicuța, pe curbă de nivel, alerg aproape integral(fără ultima urcare mai țeapănă). Ajung acolo, beau apa și o văd pe Luiza cu aparatul în ploaie încercând să prindă cadre cât mai profi. “Hai dăi bătaie că vine următorul, spune ea”. “Gata șefa, imediat plec” îi zic eu în timp ce încep sa alerg și îi trimit un zâmbet în semn de mulțumire.

La urcarea pe Guțanu îl ajung pe Nicu Jinga: “nu te lași deloc îmi spune el”. La Brașov Marathon ne-am întâlnit tot pe final. Beau apă, bag banane si iau la mine să rod pe urcare apoi îi dau gaz. Încă mai aveam energie și cadența este bună. Pun mâinile pe picioare și bag pedala. De la jumătatea urcării a început sa ningă dar frigul refuza să intre în trupul obosit.

Ajungem sus în 19 minute, dau drumu usor cam 100 de metri, să se dezmorțească picioarele și pe urmă blană până la finish. Pe ultima potecuță prin pădure mai găsesc niște energie, nu știu de unde și îi dau puțin mai tare. Ultima coborâre a fost ca pe schiuri: am dat drumul la picioare și Dumnezeu cu mila. Am scăpat si nu am luat nici o căzătură.

Ajung la finish zâmbind și fericit… foarte fericit, într-un timp la care nici nu visam : 4h:10 min și locul 9 la general.  A fost o cursă frumoasă cu vreme ideală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *